U bent hier

Forum op internet

Een eigen digitale ontmoetingsplaats - via een forum op internet - waarop deelnemers van jouw groep tussen de bijeenkomsten door een en ander met elkaar kunnen uitwisselen. Zonder dat ze gelijk hun telefoonnummer of emailadres hoeven uit te wisselen.

Geschikte en gratis software hiervoor is inmiddels binnen ieders handbereik, zoals bijvoorbeeld phpBB forumsoftware Het koppelen van een dergelijk programma aan de eigen website van de instelling is voor een IT-medewerker een fluitje van een cent. Maar waarom zou je deze extra mogelijkheid gaan aanbieden aan je deelnemers? Wat kan het de groep / de deelnemers / de begeleiding opleveren ? Hoe kun je er optimaal gebruik van (laten) maken ? En welke risico's zijn hieraan eigenlijk verbonden ?

Vele vragen die nog beantwoord dienen te worden. Inmiddels is in ieder geval één welzijnsinstelling hiermee actief aan het experimenteren, zie www.gooihetindegroep.nl/forum 
Hebt u ook al ervaringen met forum-gebruik voor uw groepen en wilt u úw ervaringen delen of wilt u hier meer van weten?  Neem dan contact op met hbaeten@versawelzijn.nl of plaats uw reactie middels onderstaande optie.