U bent hier

Inventarisatie GMW binnen het MMW

De aanleiding
De Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers (NVMW) heeft een inventarisatie laten uitvoeren naar de plek van groepsmaatschappelijk werk binnen het medisch maatschappelijk werk.
De ‘functiegroep’ medisch maatschappelijk werk die actief is bij de NVMW bestaat uit een groep enthousiaste medisch maatschappelijk werkers, die landelijke trends signaleren. Tevens leveren zij een bijdrage aan het ontwikkelen van landelijke standaarden en de profilering van het medisch maatschappelijk werk. Begin 2010 heeft zij onderzoek laten verrichten naar de ontwikkelingen van het groepswerk binnen het medisch maatschappelijk werk.
 
Het onderzoek  
De NVMW heeft door middel van een online vragenlijst inzicht verkregen in de wijze waarop het groepswerk er binnen de Nederlandse ziekenhuizen uitziet en wat wensen en behoeften van medisch maatschappelijk werkers zijn rondom dit thema.  
Alle Nederlandse ziekenhuizen werden middels een brief, ter attentie van de afdeling van medisch maatschappelijk werk, uitgenodigd om deel te nemen aan de online vragenlijst.
Ook wanneer er binnen het ziekenhuis geen groepswerk gegeven wordt, werd gevraagd om toch de vragenlijst in te vullen. Om zo een realistisch beeld te krijgen van de huidige situatie.  De antwoorden werden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. 
Het onderzoek werd uitgevoerd door Sandrina Jochemsen, Renske Polderman, Leonie Tiel Groenestege en Romy Willemsen, allen 4ejaars studenten van de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
 
Benieuwd naar de resultaten?
 
 
Bijlage Grootte
Groepswerk binnen het MMW - Bijlagen.pdf 177.11 KB