U bent hier

Blended werken in het groepswerk.

Blended groepshulpverlening !? 

Graag willen groepsmaatschappelijk werkers Chris Hebling en Hansje Veen van Socius, Midden Kennemerland hun enthousiasme met jou als collega's uit het groepswerk delen en je lekker maken om - net als hun - blended te gaan werken met groepen.

In de workshop laten ze je een makkelijke weg om te beginnen zien en ervaren. Zodat je de mogelijkheden die het voor jouw groepen biedt vanzelf gaat zien en net als hun razend enthousiast wordt.

Hun ervaring met blended groepshulpverlening: het leren en het groepsgevoel stopt niet na de sessie maar gaat thuis door. De groepscohesie is groter. In de live-sessie kunnen meer ervaringsgerichte interventies gebeuren, terwijl de theorie thuis multimedia kan worden uitgewerkt. Veel aspecten kunnen worden online uitgesourced, zodat zij zich kunnen concentreren op het mensenwerk in de groep. Geautomatiseerde intake/evaluatieforms, edu-films, chatten, huiswerk uitwerken, quizjes, agendabeheer, foto-share en nog zoveel meer.

Verder zullen ze in de workshop een digitale groep aanmaken voor groepswerkers zelf om met elkaar kennis en ervaringen uit te kunnen wisselen.

De workshop vindt plaats op woensdag 15 april van 14.00 – 16.30 uur in Utrecht.

Kosten zijn: 5 euro voor leden van de BPSW, 10 euro voor niet-leden

Opgeven via www.bpsw.nl/bpsw-school/scholingsaanbod/blended-groepshulpverlening

 


Blended werken in het groepsmaatschappelijk werk.

Dat is hip, van het beleid gewild en van deze tijd.

Maar als we eerlijk zijn lijkt het vaak werkintensief, ingewikkeld, onpersoonlijk, geen mensenwerk, niet bij ons passend en zo anders dan wat we tot nu toe hebben gedaan, dat de drempel ons vaak de zin neemt ermee te beginnen.

Wij, dat zijn Hansje en Chris van Socius(?), hebben de mogelijkheden van het multimediale internet en groepsondersteunende begeleidingsprogramma's, lang voordat het landelijk trend werd, omarmt en maken er excellente ervaringen mee.

En nota bene, we zijn ermee begonnen, niet omdat we hip wilden zijn, maar omdat we het waardevolle potentieel als snel konden herkennen en vooral ook omdat we ons het graag heel makkelijk maken door systemen voor ons en de cliënt laten werken. En, man, het is toch een partij fun!

Sindsdien zijn onze trainingen getransformeerd. Het leren, en het groepsgevoel stopt niet na de sessie maar gaat thuis door. De groepscohesie is groter. In de live-sessie kunnen meer ervaringsgerichte interventies gebeuren, terwijl de theorie thuis multimedia kan worden uitgewerkt. Veel aspecten kunnen worden online uitgesourced, zodat we ons kunnen concentreren op het mensenwerk in de groep. Geautomatiseerde intake/evaluatieforms, edu-films, chatten, huiswerk uitwerken, quizjes, agendabeheer, foto-share en nog zoveel meer.

We zouden niet anders meer willen werken!

Graag willen we ons enthousiasme met jou als collega's uit het groepswerk delen en je lekker maken met al die mogelijkheden, creativiteit, en ook de werkontlasting die met blended werken gepaard gaan. En vooral willen we je een makkelijke weg om te beginnen laten zien en laten ervaren, zodat de mogelijkheden die het voor jouw groepen biedt jou enthousiasmeert. En wat is nou drempelverlagender dan enthousiasme?!

Chris Hebling en Hansje Veen - Socius, Midden Kennemerland

De workshop vindt plaats op woensdag 15 april van 14.00 – 16.30 uur in Utrecht.

Kosten zijn: 5 euro voor leden van de BPSW, 10 euro voor niet-leden