U bent hier

Wim Goossens

afbeelding van Wim Goossens
Voornaam: 
Wim
Achternaam: 
Goossens
Organisatie: 
Zuyd Hogeschool Faculteit Sociale Studies en Educatie
Vakgebied: 
Groepswerk -groepsdynamica
Werkzaam in Gemeente: 
Sittard

Wim Goossens (1959. Email wnm.goossens@home.nl, Tel. 06-14867882)
Ik ben als expertdocent verbonden aan de Zuyd Hogeschool , Faculteit Sociale Studies, opleiding Social Work, te Sittard. Aldaar heb ik een bijdrage geleverd aan een scala aan onderwijs ontwikkelingen op het gebied van groepsdynamica en groepswerk. Verder heb ik diverse opleidingsprogramma’s geschreven en ben ik ontwerper/hoofdopleider van een trainersopleiding.
Bij de Zuyd Hogeschool wordt het door mij ontwikkelde IPG modelmodel
gebruikt in het netwerk Coachen in de Didactische context t.b.v. het coachen van onderwijsgroepen. Tevens heb ik een bijdrage geleverd aan professionaliseringsactiviteiten in het kader van MD en het ontwikkelen van een teamconcept.

Daarnaast ontwerp ik als freelancer opleidingsprogramma’s, trainingen
en workshops op het gebied van groepswerk en groepsdynamica voor diverse landelijke koepelorganisaties en landelijke opleidingen.
In de afgelopen jaren zijn diverse publicaties van mijn hand verschenen op het gebied van het werken met groepen:
• Integrale Procesbegeleiding van Groepen
• Coachen vanuit het IPG model
• De binnenwereld van de groepswerker in interactie met de groep
• Cobegeleiding van groepen
Samen Met Jan Remmerswaal (gerenommeerd auteur op het gebied van de groepsdynamica) heb ik hij in 2008 de Leergang Groepscoaching ontwikkeld. Deze leergang van het Europees Instituut heb ik vervolgens als designer en hoofdopleider - i.s.m. Ellen van Dam van de Baak/Europees Instituut- doorontwikkeld tot de leergang ‘Winning Teams’, een leergang voor Teamcoaches. Het door mij ontwikkelde model Integrale Procesbegeleiding van Groepen vormt het theoretische fundament van deze leergang.