U bent hier

Budget voor ontwikkelzaken

Het beschikbare budget om in te zetten voor ontwikkelzaken en ondersteuning daarbij is bij benadering 2.000 euro. Van dit budget hebben we in 2009 nog niets gebruikt. De NVMW heeft geen meerjarenbegroting, het niet gebruiken van het budget betekent dat de NVMW er andere gaten mee zal dekken. Volgend jaar wordt er opnieuw een zelfde bedrag begroot.
De aanvraag om het in te zetten verloopt via de stafmedewerker (Iris op dit moment). Om toestemming voor een aanvraag te krijgen dienen we eerste een uitgewerkt plan en begroting aan te leveren, wat vervolgens getoetst wordt aan een aantal criteria.

Hieronder de door jullie aangedragen ideeën tot dusver, voorzien van cursief commentaar van Iris of het in aanmerking komt voor bestaand budget.  Ter bespreking in de eerstvolgende bijeenkomst.

Iny:
1. Is het een idee om samen naar een studie(middag) te gaan en daarna (evt. op eigen kosten) een hapje eten ?
Iris: Studiemiddag komt in aanmerking, valt onder eigen deskundigheidsbevordering.

Wim:
Enkele kleine ideeën:
2. Is dit te koppelen aan een afstudeeropdracht: bv. voor de vormgeving van een product.
Iris: komt in aanmerking, valt onder productontwikkeling. Kijk wel of de afstudeeropdracht voldoende kwaliteit heeft, dit is niet altijd zo. Het moet wel een NVMW product zijn, maar dat ligt voor de hand.
3. Of voor de  carrousel gedachte verder uit te bouwen
Iris: komt in aanmerking, formuleer wel een concreet resultaat dat je met inzet van het budget wilt bereiken en ook terug kan rapporteren
4. Of voor een videoclip over groepsmaatschappelijk werk dat landelijk kan worden gebruik
Iris: valt onder productontwikkeling, zie voorwaarde van NVMW product hierboven. Vraag: welk doel: opleidingsmateriaal, informatiemateriaal, trainingsmateriaal, of ledenwervingsmateriaal?
5. Voor de ontwikkeling van documentatiemateriaal landelijk over groepsMW.
Iris: komt in aanmerking.

Han:
6. Updaten van de website-software.
Irsis: uit het budget van de functiegroep kunnen jullie in principe ook het updaten betalen, maar dan is het wel belangrijk dat de NVMW (nog) meer aandacht krijgt op de site dan nu het geval. Gegeven dat jullie het werk doen maar de NVMW het nodige faciliteren is het belangrijk dat de NVMW behalve met logo meer uitnodigend in beeld komt, wordt gepromoot zodat mensen ook worden gestimuleerd op de NVMW site te kijken / lid te worden. Die leden hebben we hard nodig. Nu wordt de NVMW zeker wel genoemd dat is het niet. Ook staat het NVMW-logo op de voorzijde, maar er is geen enkele reden of trigger om te kijken op de website / bij de NVMW of uitnodiging je aan te sluiten bij de NVMW. Wellicht kan je met Klaas Fleischmann overleggen over mogelijkheden die tegemoet komen aan de NVMW vraag en jouw visie.

7. Website beheer
Voor 2010 zou ik 300 euro willen aanvragen voor diverse taken die vallen onder website beheer. Dient nog in de werkgroep ingebracht te worden.

Reacties

Tijdens het overleg op 28.10.09 hebben we ervoor gekozen om 120 euro voor updaten van de website-software aan te vragen en 1800 euro aan te vragen voor het verzamelen, toegankelijk maken en beheren van materiaal voor train-de-trainer-trainingen gericht op groepsmaatschappelijk werk-thema's. Bij deze tweede opdracht gaat het om overdraagbaar maken van programma's voor trainingen rondom groepsmaatschappelijk werk. Je kunt hierbij denken aan
- onze eigen training (voor beginnend groepsmaatschappelijk werkers) die begin van dit jaar is uitgevoerd door een aantal van ons,
- trainingen die Wim 'op de plank heeft liggen', zoals een module voor startende GMW-ers, maar ook denk ik bv. aan die training over authenticiteit , - training die Loes heeft verzorgd,
- GMW-modules die de vakkrachten in ons midden binnen het onderwijs verzorgd hebben e.d.
Natuurlijk afhankelijk van welk materiaal genoemde personen ter beschikking willen stellen !

Waarom we hiervoor gekozen hebben ?
Trainingen geven over GMW draagt bij aan de doelstellingen van onze werkgroep:
- Ontwikkeling en profilering van het groepsmaatschappelijk werk.
- Uitwisseling mogelijk maken / delen van beschikbaar materiaal.
- Ontwikkeling van de methodiek.
Ook met het oog op de verdere uitwerking van de caroussel in 2010 leek ons dit voorwerk erg handig/zinvol/tijdsbesparend.

Binnen de werkgroep zullen we inventariseren wie interesse heeft in de uitvoering hiervan, wat we daarvoor kunnen verwachten en tegen welke prijs.

Hoi Han,

In feite gaat het niet per terugwerkende kracht, maar in een pilotfase vind ik het geen probleem daar royaler mee om te gaan.

Ik lees veel dingen die in eerste instantie op basis van vrijwillige inzet zijn gevormd. Het is niet het idee wat mij betreft dat vrijwillige inzet opeens betaald gaat worden. Het gaat om extra inzet boven de vrijwillige inzet uit die niet uit andere uren (bijvoorbeeld hogeschool uren). De ontwikkeling van een training kan in principe daartoe behoren. Dan heb ik wel een uitgewerkte begroting nodig met uren en materiële kosten en wordt het materiaal inderdaad eigendom van de NVMW. De laatste twee punten vallen overigens op grond van karakter (onderwijs aan studenten en een commercieel bureau) niet onder de voorwaarden.

Hartelijke groet, Iris.