U bent hier

De authenticiteit van de werker als interventie in de groep

Masterclass Groepsdynamica
“De authenticiteit van de werker als interventie in de groep”
door Drs. Jan Remmerswaal en Wim Goossens
dinsdag 12 mei 2009 Deventer 

In de serie “werken vanuit echtheid” organiseert Energy-motion een Masterclass rondom Groepsdynamica met de titel: “De authenticiteit van de werker als interventie in de groep”. Drs. Jan Remmerswaal en Wim Goossens zijn twee grondleggers van de groepscoaching in Nederland.


Datum:      12 mei 2009
Tijd:           9:30 uur ontvangst met koffie en thee / 10:00 uur tot 17:00 uur
Locatie:      Huis Nieuw Rande, Deventer
Kosten:       € 210,- + € 39,90 (BTW),- = € 239,90 (Inclusief koffie / thee / lunch en hand-out) 
Maximaal 20 deelnemers 
Doelgroep:  jeugdhulpverlening, groepsleiders, trainers, coaches, orthopedagogen, maatschappelijk werkers, (Weerbaarheids) docenten.

Voor meer informatie en opgave kijk op www.energy-motion.nl 

Korte inhoud: “De authenticiteit van de werker als interventie in de groep” 
In deze masterclass staat het vanuit authenticiteit werken met groepen centraal. Hoe kun jij je eigen verlangen, kwetsbaarheid, kracht en angst op een constructieve wijze inzetten bij het ondersteunen en bevorderen van groepsprocessen. Kortom; jouw authenticiteit als interventie. Met mildheid kijken naar je eigen binnenwereld in het omgaan met de groep en vanuit die mildheid mensen interveniëren. In deze masterclass wordt veel aandacht besteed aan de wisselwerking tussen persoonsdynamiek en groepsdynamiek. 

Ons uitgangspunt is dat de groepsleden en de groepswerker elkaar voortdurend wederzijds beïnvloeden. Zo kunnen groepsthema’s de eigen kernthema’s van de werker activeren, terwijl omgekeerd de eigen kernthema’s van de werker van invloed zijn op de groepsinteractie. Vanuit een polariteitenmodel worden de deelnemers aan de workshop mogelijkheden geboden tot onderzoek van de relatie tussen de eigen psychodynamiek (als werker) en de groepsdynamiek.