U bent hier

LPMJacobs

afbeelding van LPMJacobs
Voornaam: 
Loes
Achternaam: 
Jacobs
Organisatie: 
VitrasCMD
Vakgebied: 
Groepsmaatschappelijk werk
Werkzaam in Gemeente: 
Veenendaal en omliggende dorpen

Achtergrond
Vanaf 1976 ben ik werkzaam in de hulpverlening en vrijwel vanaf het begin werk ik met groepen en ontwikkel ik programma's om binnen de hulpverlening te werken met verschillende groepswerk methodieken.
Momenteel combineer ik mijn baan als groepswerkcoördinator bij een instelling voor maatschappelijk werk met freelance werkzaamheden zoals het geven van coaching en trainingen in procesbegeleiding en het hanteren van de groepsdynamiek in groepen. Ook geef ik trainingen in het levendig leren en werken met groepen volgens de Themagecentreerde Interactie methode (TGI) van Ruth Cohn.

Opleiding
Na mijn HBO opleiding Maatschappelijk werk heb ik de tweejarige voortgezette opleiding Seksespecifieke hulpverlening en Groepswerk gevolgd.
Andere relevante opleidingen : de driejarige opleiding Integrale Psychologie bij het instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie ( ITIP); en de opleiding tot TGI-opleider bij het Ruth Cohn Institute for TCI- International

Werkwijze
Ik werk vanuit de door Ruth Cohn ontwikkelde visie en methode van Themagecentreerde Interactie waarin en het realiseren van de taak (HET), het samenwerkingsproces van de groep ( WIJ), het arbeidsproces en de ontwikkeling van elke deelnemer/medewerker(IK) en de context van de groep/team ( GLOBE) afwisselend aandacht en dus gelijk gewicht krijgt.
In TGI wordt er vanuit gegaan dat al deze aspecten even belangrijk zijn en dat ze in dynamische balans , wisselend aandacht moeten krijgen wil een groep levendig en creatief met elkaar aan een taak kunnen werken.